Tuesday, June 17, 2008

Congost de Mont Rebei



Quan la noguera va baixant dels pirnieus, es troba encaixonada per una sèrie de muntanyes. Però ella tossudeta, al llarg dels anys ha anat obrint uns congostos de bellesa inigualable, ostres això comença a semblar les guies de viatges lonly planet.Tanta bellesa em desborda.
Aquest és un recorregut molt habitual que discorre pel bell mig d'un paratge d'elevat interès paisatgístic, forma part d'un PEIN i està gestionat si no recordo malament per la fundació territori i paissatge.
Aquest recorregut surt des del parquing de l'ermita de la pertusa va seguint el GR 1 Mas Cortalets, on trobarem una font, entrada al congost i el bonic camí que fou excavat a la roca pels treballadors d'ENDESA ja que l'antic camí obert per la mancomunitat quedava annegat per les aigües de l'embassament. Nosaltres vàrem tenir la sort de poder tornar pel camí antic que generalment queda colgat per les aigües.
La distància entre un i altre camí deuen ser uns 30 metres.

Dificultat baixa, és difícil perdres, si les aigües de l'embassament estan altes és impossible retornar pel camí de la mancomunitat, si retorneu per aquest camí s'ha de tenir una mica més d'atenció
Durada anar i tornar 4 hores
Observacions portar binòcles

No comments: