Monday, May 5, 2008

Bateillance, (2604m), esqui de muntanya


Dimarts passat encara no tenia molt clar el que faria, però em vaig apuntar amb uns amics que anaven tot el pont a la zona de pineta. No tenia molt clar que volien fer, em van dir que anirien amb raquetes així que les vaig agafar però el que vaig agafar varen ser els esquis.
Bona elecció, com podeu veure a la foto les muntanyes tenen un especte increible i encara hi ha força neu que et permet fer quasi mil metres de descens continuat. Quin goig
Però no avancem esdeveniment.
Aquest grup estava format per l'Eia, el Fran, el Raimón, l'Alaitz, l'Arnau, l'Eli, la Maria tots ells castellers de gracia i jo
.En aquesta fotografia es poden veure tots els membres de l'expedició al pati de l'alberg Jordi Turull dels escolapis.
Tot el grup va intentar fer el primer dia el cim del Bateillence. Cim fàcil però que no varem pujar ja que varem fer el cim que hi ha entre el puerto de bielsa i el puerto de la forqueta, un cim de 2574 metres del que encara no he trobat el nom i que està a tocar del pic de Bateillence.
Varem deixar els cotxes al parquing de la boca nord del tunel de Bielsa, d'allà ja ens varem poder posar els esquis i començar a pujar, El divendres es veien moltes allaus de neu humida i algunes havien creuat la ruta d'ascens al cim però malgrat la calor la neu estava força estabilitzada.
El dissabte tornant del Neuville gran part de la neu de la zona més baixa s'estava fonent.

Un cop tothom preparat 3 amb esquis i la resta amb raquetes varem començar a pujar.

Dificultat baixa
Durada 2-3 hores depenent de la neu
Recorregut
S'ha d'entrar cap al congost per la part dreta, a l'esquerra queden les cascades de gel que ara no existien i es va pujant pel fons de la vall per uns quants metres per sobre el riu. Un cop el congost s'eixample, aquesta zona estava amb els restes d'una gran allau que venia de la dreta i que nosaltres varem haver de creuar per pujar una pala una mica més dreta sempre per la dreta del riu, mantenint sempre davant el puerto de Bielsa. Un cop ja s'ha guanyat alçada es va girant cap a l'esquerra a l'alçada del plató que hi ha sota el cim de Bateillence, llavors s'ha d'anar bastant cap al fons d'aquest plató, però nosaltres varem decidir pujar rectes sobre el primer cim després del puerto de Bielsa i després anar carenant.
A la carena el vent era molt fort i a la cara sud la neu molt transformada, així que ens varem donar per satisfets fent el cim de 2574 m i varem anar cap abaix. Aquest dia portavem esquis el Raimon, l'Eli i jo. Varem disfrutar un munt.

No comments: