Monday, December 22, 2008

Riera de Talamanca

Aquest diumenge voliem anar a fer raquetes a la cerdanya però els sopars recurrents de Nadal van fer impossible que tinguessim ganes de llevar-nos d'hora
Així que varem decidir anar a fer alguna passejada pel parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac.
Una passejada interessant per què et permet veure diferents construccions i passar pel costat de la riera encara que la vegetació no es molt espectacular. És una passejada interessaant per fer-la amb nens petits es veuen construccions molt diferents i els adults descobreixen la Talamanca medieval
Dificultat baixa
Recorregut 3,5 km
Totes les edats
Adjunto la informació de la diputació

Iniciem el recorregut a l’Oficina d’Informació del parc, que et donen un tríptic amb informació complementaria, sortint cap a l’esquerra. Continuem pel mateix carrer fins a la plaça de l’Església (1), on hi ha l’Ajuntament.
Des de la plaça prenem el carrer del Castell (2) que, davallant, mena a un casal senyorial.

Tornem a la plaça de l’Església i seguim pel carrer que neix a la dreta de l’Ajuntament. Seguint les fites, deixem enrera el poble i la torre del casal i davallem 150 m per trobar la riera i el mas del Molí del Menut (3).
Travessem la riera prop d’un embassament, seguim la pista enfilant-nos pel torrent de la font dels Pets. Sortim de la pista i prenem un sender per creuar el torrent per damunt d’una balma. A mà esquerra, trobem una barraca de vinya (4).
Pel mateix sender que, davallant el torrent, tomba a mà dreta ben a prop de la riera, trobem una edificació rural de petites dimensions: la sínia de Can Valls (5).
Recuperem el sender fins a una pista que prenem per creuar la riera i iniciar la pujada al poble. A mitja pujada, trobem una fita que indica la presència d’un forn d’obra (6) i prenem, a mà esquerra, el sender emboscat que hi mena.
Tornem a la pista i, a la bifurcació, seguim a mà esquerra. En aquest punt, podem escollir entre dos camins. Si volem un recorregut més planer i ample seguim la pista. En canvi, si volem un recorregut més curt, costerut i emboscat, escollim el sender. En qualsevol cas, arribem a una font: la font de Talamanca (7).
Passada la font, entrem al poble per una escalinata de pedra que mena al carrer del Raval, on trobarem l’Oficina d’Informació del parc

PD: Si feu aquesta sortida podeu combinar-la amb un dinar al Monestir de Sant Benet a sant Fruitós del Bages, a 14 km de Talamanca, on a més de dinar molt be per 25 € a la fonda de la Fàbrica del Monestir es pot visitar el bonic Monestir o la Fundació Alicia.

No comments: