Monday, December 17, 2007

La Grevolosa

Aquest cop els bufanuvols (personatges del cavall fort) han tingut el detall de preparar-nos una excursió idìlica, que penso que tots vam disfrutar moltíssim.
Això de caminar pel bell mig d'una fageda completament nevada sense ni una petjada davant nostre, un sol radiant i un cel completament blau, es increïble. Sentir la remor de les passes per sobre la neu i el soroll de les gotes d'aigua de la neu que es va fonent es un plaer indescriptible que per sort van poder disfrutar uns quants alumnes del col·legi CASP.

Aquest diumenge tocava la tradicional pujada del pessebre del grup de muntanya de l'escola CASP, GPAC-Muntanya, amb els alumnes de 1 i 2 d ESO.
Però les condicions de la xarxa viaria d'aquest país quan cauen quatre bolbes són desastroses, així que després de molts periples a quarts d'onze varem arribar a la vola, entrada oest del túnel de Bracons a 5 quilòmetres del nostre teòric punt de sortida i sense possibilitat de fer el puigsacalm. Així que varem decidir fer una sortida alternativa i varem triar la Grevolosa fins al coll de la grevolosa, on varem deixar el pessebre.

Explicació del recorregut. 1:30 minuts de pujada 40 minuts de baixada desnivell 500 metres.
Deixem el cotxe on puguem del poble de la Vola i agafem el camí cap a can Pigamell, d'allà seguim una pista forestal que passa per sobre l'entrada del túnel de bracons i després seguim per la mateixa pista fins deixar enrera totes les obres del túnel i ens anem endinsant en una bonica vall al costat de la riera de......... al cap d'uns 20 minuts, just al costat d'un rètol del PEIN del PUIGSACALM girem a l'esquerra i seguim per la pista sense deixar-la fins que aquesta comença a arribar a la fageda i s'acaba, vigileu per que hi ha un parell de pistes que surten cap a l'esquerra que no s'han d'agafar. Quan arribes al final de la pista has de pujar a un petit "collet" 10 metres endavant a l'esquerra. i d'allà has de girar a la dreta directa cap amunt i llavors ja enllaces amb un camí marcat amb groc que ens portarà fins a l'interior de la grevolosa per veure els diferents faigs monumentals, d'allà seguim el camí marcat amb franges grogues fins al coll de la grevolosa. A la tornada es poden fer diferents recorreguts per que sempre arribarem al fons de la vall on hi ha la pista que va pel fons de la vall

Apa a disfrutar-la si l'aneu a fer

2 comments:

Ermengol said...

Buenas,
El comentari no té relació amb l'article, però així aprofito la teva web :-)
Un company de feina esta entrenant-se en un grup que volen fer mitges marato, i després la marato de Barcelona.
Tenen una web i un blog.
http://sensebenzina.blogspot.com/
T'ho comento per si encara t'interessa el tema aquest de les curses llaaaaargues.
Apali, vagi bé.

Anonymous said...

fgh