Monday, April 20, 2009

Vies Verdes de Girona. De Ripoll a Girona pel Camí del Ferro i Carrillet d'Olot


La previsió meteorològica era pèssima però nosaltres ja haviem fet la reserva dels hostals a Olot i Girona així que malgrat que ens anavem a mullar vàrem decidir no suspendre la sortida i ens ho vàrem passar molt bé. Malgrat que ens va fer força fred i que vàrem quedar xops fins al moll de l'òs ens ho vàrem passar molt bé.

Com va dir el Choukri. Esto es lo mas frio que he estado nunca antes del hielo.

Tram 1 Ripoll Olot
Distància 40 km
Desnivell 450 m de pujada 650 m de baixada

Dificultat baixa
Recorregut
Estació de Renfe de Ripoll Sant Joan de les Abedesses pont romànic, Collada de Santigosa Olot.
A la collada de santigosa si el temps es bo, la millor opció es agafar la pista de terra que surt des de el coll cap a l'ermita de Santa Llucia del Puigmal i d'allà anar fins a sant Pere Despuig passant per uns bonics gorgs


Imatge del primer tram de la via del ferro entre Ripooll i Sant Joan de les Abedesses, és un camí molt agradable.

Un cop s'arriba a l'estació de Sant Joan de les Abedesses s'ha d'agafar el carrer que baixa cap al poble i no despistar-se per què una de les coses boniques del dia es creuar pel bonic pont romànic del poble.
Parada per dinar a la collada de santigosa, com es pot observar el temps era molt agradable, però la carretera és un autèntic plaer i amb molt poc trànsit


Tram 2 Olot Girona
Distància 54 km
Desnivell 150 m de pujada 500 de baixada
Recorregut
Olot, Les presses,Sant Esteve d'en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Amer, La Cellera de Ter, Anglès, Bonmatí, Bescanó, Salt, Girona .


Sortint d'Olot i hem de reconeixer que malgrat que plovia quan sortiem d'Olot el temps ens va aguantar i no ens vàrem mullar gens.


Imatge del pasteral amb les comportes obertes. A partir d'aquest punt el camí va pel costat del Ter i baixava una d'aigua i amb una força que no semblava el nostre Ter.








La tercera etapa del viatge vàrem decidir suspendre-la per què seguia plovent i vàrem aprofitar per fer una mica de turisme per Girona, amb un dels Tours de l'oficina d'informació i turisme de la ciutat.

No comments: