Monday, April 13, 2009

Carros de foc amb esquis. Etapa 4 i 5.Colomina, Refugi Josep M Blanc, Espot. Modificada per les condicions climatològiques

Si el mal temps arriba amb força més val que t'agafi ben aixoplugat sino pots patir I si portes un GPS molt millor


Dimarts tothom es lleva i el temps està enmerdat, no es veu tres dalt d'un burro, la gent es posa a jugar a parxis, a les cartes fins que cap a quarts de deu un grup de nou navaresos decideixen sortir així que ens agrupàrem tots els que voliem anar fins al refugi Jospe M Blanc i formarem un grup de 15 persones fent muntanya sota unes condicions meteorològiques força adverses.


4 etapa: Refugi Colomina Refugi Josep M Blanc per la collada de Saburo

Durada 2 hores normalment amb el mal temps i els problemes amb la neu vàrem trigar unes 3h:30 min

Desnivell 252 positius, 350 negatius

Dificultat La pujada te un flanqueig abans d'arribar al llac de saburo una mica exposat i la baixada abans de l'estany negre del Paguera si no vigiles és també una mica costeruda.

Aqui es pot veure el temps primaveral que ens tenia a tots morts de ganes per sortir a esquiar.




4 bolves de neu dificultaven una mica la visií però res. almenys es podien veure les pedres del fons La currua d'esquiadors que ens vàrem aplegar per reduir el màxim el perill de perdre'ns. Com que el temps era tan bo.




5 etapa: Refugi Josep M Blanc Espot, Després de la nevada caiguda que en 24 hores es vàren acumular més de 50 cm de neu nova, els responsables del refugi ens vàren recomanar baixar directament a Sant Maurici, però nosaltres com a Xulos i com que havia caigut molta neu vàrem decidir baixar pel GR fins a ESPOT, decisió poc encertada ja que el camí és una mica pesat en la seva part final.

Durada caminet curt
Desnivell 500 metres esquiables i uns 700 amb els esquis a l'esquena
Dificultat. Esquiar entre arbres amb molta neu i per camins estrets


Imatge sortint del refugi quan el sol estava sortint. Es pot veure claramentel mig metre de neu que va caure si es mira la taula que 24 h abans estava neta.



Això sembla Canada i nosaltres com a nois responsables sense fer cim ni poder baixar per cap pala per recomenació dels guardes, snif, snif.Almenys la baixada va ser divertida semblava una pelicula de Jasmes Bond.



1 comment:

raimon said...

decisió equivocada??? jajaja, quin punyalet!!!! si va ser boni i tot home! ah! tinc el teu jersey blau!