Monday, February 2, 2009

Un altre any a la candelera




Altre cop hem tornat a la Candelera i malgrat la pluja hem sigut un bon grupet: en Santi, el Domenech, l'Helena, la Montse, La Maite, la Carol, la Julia, la Gloria i jo.
A mi la Candalera m'agrada molt i fer una excursió sortint des de casa caminant em fascina, es com si el temps no hagués passat i la velocitat de desplaçament s'incrementa per què no et passes les dues hores de rigor dins del cotxe. Un altre dels encants d'aquesta sortida és que els ametllers comencen a florir, aquest any i degut a les temperatures fredes d'aquest hivern els ametllers estaven una mica més endarrerits en la seva floració respecte l'any passat així que quan varem veure el primer ametller florit, com no, li vàrem fer una fotografia.

La passejada va ser força agradable, i varem poder observar els estralls de les ventades del cap de setmana passat però no eren ni de bon tros tant espectaculars com les que haviem vist el diumenge a la carretera de les aigües i desafortunadament vàrem tenir una acompanyant toca nassos, la pluja, durant tot el trajecte amb més o menys força sense impedir-no en cap moment prosseguir l'excursió però impedint-nos veure el paissatge, en fí esperem que l'any vinent fací més sol.

Excursió pel Parc de Collserola
Sortida: Metro Vall d'Hebron
Arribada: estació RENFE Molins de Rei
Durada 3 hores
Dificultat: cap ni una

Sortirem pel carrer Arenys cap a la Ronda, d'allà pujarem cap a la carretera de l'arrabassada i agafarem el carrer de Navata, Vallpar i deprés el del maduixer fins arribar a la carretera de les aigües, d'allà seguirem el camí cap a vallvidrera entre ciclistes i corredor. Un cop arribats a Vallvidrera, agafarem l'antic camí a Olorda fins al restaurant Ideal, quan hi arribes a mà dreta del restaurant has de baixar al costat de la tanca de separació del restaurant fins a una pista on s'ha de girar a mà esquerra. Se segueix la pista fins a trobar-se amb la carretera de Barcelona a Molins de Rei, i d'allà s'agafa una pista que passa per sota d'una masia que està marcada amb punts grocs, Després et trobes les marques de la marato de collserola, fletxes blanques sobre fons verd i finalment arribes a enllaçar amb el GR 92 a l'alçada de Mont on hi ha una antiga masia en reconstrucció. Aquest tros del camí es molt bonic, paases per entre mig d'un alzinar, però un cop retrobem la carretera ve el pitjor tros del camí, per que has d'anar fins a Mas pins pel costat de la carretera, uns 300 metres i seguir pel GR fins a l'area recreativa de la creu d'Olorda.
D'allà es va baixant cap a Molins de Rei, passant per un bon restaurant, que no me n'enrecordo del nom i després per les runes del castell de Ciuró per finalment entrar a Molins de Rei per la zona residencial i l'escola el Virolai i finalment la fira de la Candalera

2 comments:

Anonymous said...

per casualitat vaig veure el teu blog i coneixia un alexandre bota quan estava en el lycée marie curie en tarbes, i el seu pare era professor de filosofia.... ets el mateix?

alexandre bota said...

Em sap greu
Malgrat que el nom sigui idèntic i el meu pare va ser professor, però d'agrònoms, no sóc l'Alex Bota que tu coneixies