Monday, November 5, 2007

Astazu 2007



Els Astazu són unes d'aquelles muntanyes que al quedar darrera de muntanyes tan mítiques com el mont perdut, passen desapercebudes tot i tenir un fantàstic corredor a la vessant nord, el couloir de swan.
Aquest cop iniciarem l’excursió al parquing de pineta i amb unes quatre hores llargues ens vàrem plantar al balcó de pineta, llac de marboré i refugi de tucarroya (atenció el camí està perfectament marcat i l’únic que s'ha de recordar es donar la volta al llac de marboré per la dreta i tenir una mica de cura en pujar per la canal ja que està una mica descomposta.
Un cop al refugi de tucrroya, molt ben conservat gràcies al club alpí de lourdes i a les vostres futures contribucions de 4 €, la caixeta es trova a la cambra dels llits.
Varem deixar les motxilles i varem desfer el camí fins al llac de Marboré on ens varem despedir de la Maite una noia basca molt agradable que havíem conegut a l'alberg Jordi Turull.
Sense més pes que nosaltres mateixos, amb una hora ens vàrem enfilar fins al coll dels astazu amb unes magnífiques vistes del circ de gavarnie i d'allà varem inicar l'ascens al petit astazu,(10 min) magnífic pic estret i d'allà fins a l'astazu major(15 min).

Però que passa quan vas a la muntanya amb castellers, que quan arriben al cim decideixen fer un pilar.

Així que podeu observar el pilar de dos al cim de l'astazu fet pel fran i el Xavi.
La baixada la vàrem fer pel corredor central dels astazu (45 min), fins al llac de Marboré volta al llac i pujada a la canaleta.,

No comments: