Monday, February 18, 2008

Viladrau-Matagalls



Aquest cap de setmana tocava sortida amb el grup de muntanya del GPAC i malgrat que sempre fa una mica de mandra sortir amb els nens vaig poder disfrutar d'un agradable cap de setmana a viladrau i excurssió al Matagalls
Demà us l'explicaré

El demà s'ha allargat una mica més del que esperava però ...
Excurssió
Durada 5 hores
Dificultat mitjana
Punt de sortida. Mas molins teme municipal de Viladrau, o en el seu defecte el restaurant que rep el nom de les Truites o la Sibarita que està uns tres quilometres abans de Viladrau.
EL restaurant queda a mà esquerra direcció Vic-Viladrau, Es pot deixar el cotxe al parquing que hi ha a la dreta de la carretera.
D'aqui podem seguir el camí fins creuar el riu i després a mà esquerra hi ha un trencall a mà dreta que agafarem fins arribar a Mas molins. Casa dels Jesuites amb un bonic rellotge de sol i un més que agradable passeig de castanyers.
En aquest punt es poden omplir les cantimplores a la font que hi ha a l'extrem del paseig de castanyers.
D'aqui hem de buscar una estaca de fusta amb una fletxa verda.
i es on començà el camí més bonic.
Comencem a pujar per una torrentera i ràpidament a mà dreta s'obre un cami que haurem de seguir fins que anem a parar a un nou camí que ens portarà enmig de castanyers fins a can Bosc i despres fins a l'ermita de la Mare de Deu de l'Erola.

D'allà un camí en diagonal ens portarà entremig de castanyers fins a Sant Segimon, molt agradable aquesta pujada.

De Sant Segimon seguim per la pista fins a un punt on trobarem tres creus i d'allà girarem a la esquerra per l'aresta de la muntanya, haurem de pujar amb cura per un camí més o menys marcat que ens portarà fins el cim del Matagalls. Just quan ja es veu el cim, anava a posar s'albira el cim, a l'última rampa a mà esquerra hi ha una bonica font. Està situada a mà esquerra de la pujada al final de l'última fageda.

El camí de retorn que vaig fer va ser el mateix tot i que es pot baixar fins al collet de l'home mort, coll pregó, font dels llops i fins a Viladrau

No comments: