Friday, February 11, 2011

Retorn a l'esqui de travessa. Ruta per la Vall d'Aran

Aquest cap de setmana he retornat a la muntanya, més conretament a l'esqui de travessa a l'antiga, ruta amb una motxilla impresionant i nit al refugi lliure d'Airoto, tot un gran plaer. I com no d'una nit sota les estrelles a la boca sud del tunel de Viella. Ja no tinc edat per algunes coses.

Aquest cop me'n vaig anar a fer esqui de muntanya amb el Martí i el Gorka.
El pobre noi va ser enganyat, ja que mai havia fet esqui de muntanya i li vàrem plantejar fer una ruta amb un motxillot del copon, però com a bon basc no es va tirar endarrera i espero que disfrutes de la ruta.
Sortirem del pla de beret, remuntant pel costat del telecadira del prat de l'òs. La simpàtica pister no ens va deixar pujar. i enfilarem al coll de l'esquerra. allà ens traierem les pells i inicarem el descens fins el fons de la vall, Allà altre cop a remuntar fins el coll d'Airoto i després Sant tornem'hi, baixada fins el refugi, com que vàrem anar tant lents la baixada la vàrem fer amb una neu crosta impossible d'esquiar, almenys pel meu nivell d'esqui.

Però quin plaer, després de la fastigosa baixada fins al refugi d'Airoto, a l'obrir la porta de l'acollidor refugi, amb l'estufeta, la taula els matalassos i les mantes, quin gran plaer passar una nit en aquest agradable refugi.

L'endemà al matí recorregut pels diferents circs glaciars, circ del rosari, pujada fins al collet del rosari, descens al circ de baciver, ascens fins el pic del cap de Marimanya pel collet de marimanya i descens altre vegada fins al pla de beret