Monday, January 17, 2011

Circ d'Anayet

Pel segon dia que haviem de fer el gammo negro o l'arguales va resultar que l'únic representant de l'INSERSO que era jo estava més secer que tots els joves catxes amb que vaig anar a esquiar, així que ferem una modificació dels plans i decidirem anar a dormir a l'estació de formigal paquins d'ANAYET,
D'allà i seguint una zona freride es puja en unes dues hores fins el circ d'ANAYET excursió molt fàcil i que depara unes de les millors vistes del pirineu.
Iboons d'anayet midi d'ossau i a l'esquerra pic d'anayet


Punta del puerto

Causes majors de nom Berta, m'havien portat a tenir aquest blog abandonat ja que des de feia forces mesos la meva relació amb la muntanya no passava de fer passajadetes per collserola o per algun parc.
Però finalment el Roger i en Xavi vàren decidir treure'm a passejar, desafortunadament el Martí es va quedar a Barcelona per una gran descomposició .
Com que la Neu sembla que aquest any que és un be molt preuat vàrem anar cap a Panticosa a coneixer una nova zona i el 2 dia poder fer el gammo negro.
Desafortunadament no arribarem a Panticosa a la NIT degut a que vàrem sortir tardíssim de Barcelona
El primer dia únicament ferem la punta del puerto cim que es troba al costat de la punta de brazias.
Se surt des de Panticosa es puja pel camí que porta cap als Ibones azules i quan es passa pel torrent de es gira cap a la dreta pel torrent de Brazatos. A partir d'aquest punt ja vàrem poder posar-nos els esquis i fer tota la pujada per sobre del torrent de Brazatos i just després de passar el refugi girarem a l'esquerra deixant a la dreta el lago de brazatos i pujant fins uns ibons d'un bonic circ glaciar que després ens portarà fins el Puerto

Imatge del cim de la punta del puerto
Vista espectacular del gammo negro i l'arguales

Baixada esquiant per unes pales glassadíssimes que convertire'n el descens en una activitat de risc. però que vàrem disfrutar.