Tuesday, February 16, 2010

Tossal des Raspes Roies o Skeleton a la vall de Boi

TOSSAL DES RASPES ROIES
Si haig de ser sincer no coneixia ni aquest cim ni la vall on es troba i el diumenge amb el Martí i la Cristina vàrem decidir anar a descobrir-la. Desafortunadament no erem els primers i pel que vàrem veure més tard és una molt bona zona per anar a fer esqui de muntanya. Ja que la carretera et deixa a 1700m.

Aquest cap de setmna el fred ha sigut intens i la neu estava terriblement dura així que vaig poder patir d'una sessió skeleton muntanyenc.

Quan ja era a al darrer replà abans del cim vaig fer un moviment tonto i me'n vaig anar cap abaix lliscant per la neu, dura molt dura i els esquis van saltar pels aires i jo vaig seguir lliscant per sobre allò que semblava més gel que neu, fins que afortunadament em vaig aturar. Si espereu veure un video de l'incident us en quedareu amb les ganes per què el pobre Martí no va tenir ni esma per treure la càmera.




Afortunadament després de l'ensurt vàrem poder fer cim i fer una panoràmica espectacular de les vistes que hi havia..
Malgrat l'accident anar a fer esqui per aquesta vall es més que recomenable. Descobriu-la.

Pic de Filià per Cabdella

Imatge del pic de filià uns 20 mn abans que decidissim donar mitja volta. Aquest cop vàrem ser prudents ja que es va començar a posar a nevar i siguem sincers, haviem començat tant tard la sortida que si feiem cim hauriem d'haver agafat les lots per fer l'última part del camí.
Feia temps que volia anar a esquiar a una zona que havia de desapareixe a causa de la creació d'una nova estació d'esquí alpí. Abans que això fos real volia veure i coneixer la vall, desafortunadament vaig fer tard i malgrat que l'estació no s'ha construit la vall s'ha destruit.No se si fer estacions d'esqui és una solució o un problema però deixar-les a migconstruir és un insult a la població i a l'entorn. Que ho desmontin i ho deixin com s'ho van trobar.

Em dol molt quan descobreixes un poble tranformat per la voràgine constructora, pletes inexistents que transformen les valls i una muntanya plena de restes constructives de l'especulació. No se si l'estació s'havia de fer, tanmateix penso que la gent del territori han de tenir la capacitat per decidir quin entorn volen i quin model de desenvolupament volen assolir. No podem pecar d'imperialisme ecològic. Conserveu vosaltres l'entorn per que el puguem disfrutar el cap de setmana i les vacances.Però no podem perdre el paisatge per què és un valor comunitari que ens identifica i que s'ha de preservar.
Després d'aquesta introducció reflexiva aquí ve la l'explicació de la sortida

Pic de filià
Sortida: Pista forestal a mà esquerra abans de començar les últimes corbes que ens menaran a Cabdella. EL camí per la pista és més llarg però ens assegura més neu. Nosaltres ens vàrempoder posr els esquis 10 minuts després d'iniciar l'excurssió

Dificultat Mitja,la pista es fa una mica aborrida i la pujada al cim te una pala final una mica més costeruda.

Durada unes 4:30 hores de pujada i unes casi dues de baixada

Recorregut

EL camí comença pujant per una bonica pista forestal que et permet anar guanyant alçada fins que per la obaga ja et pot anar endinssant a la vall de filià.

Quan ja estas arribant a l'alçada de la cabana de filià ja comences a veure al fons de la vall restes dels pals dels telecadires i de moviments de terra que han anat fent per obrir les pistes, desafortunada visió. La Cristina i el Martí pujant

Un cop a la cabana de filià es girà a l'esquerra per anar guanyant alçada i ja es pot començar a veure el pic de la muntanyeta i el de filià

Com que era tard i hi havia alguna placa de vent que encara nohavia caigut abans d'arribar al coll vàrem donar mitja volta i a esquiar unaestoneta que per això haviem vingut.

Thursday, February 4, 2010

Festa de la Candalera. Sortida col·lectiva

Ja ser que és tard i que tothom ja s'ha organitzat el cap de setmana.
Però si algú s'anima, aquest dissabte volia anar a la fira de la Candalera de Molins de Rei caminant per collserola.
Arribar a la fira i comprar alguna planteta o arbret
Si algú en te ganes quedem el dissabte a les 10:15 a la plaça de la Vall d'Hebron, entre les parades de PENITENTS i VALL D'HEBRON