Sunday, August 30, 2009

GR-20 Còsega

Còrsega és la quarta illa del mediterrania, molt muntanyosa i afortunadament molt boscosa, són increibles les fagedes i els alzinars que et trobes per tota l'illa i per fortuna dels excursionistes els corsos van crear un molt bonic recorregut per les muntanyes de l'illa, el conegut com a GR20, que comença a Conca i acaba a Calenzana




Aquest estiu he pogut fer-lo, te uns 200 km de longitud i uns 1200 m de desnivell positiu, i generalment es fa en 15 etapes. Nosaltres seguint les recomanacions del llibre del Sergi Lara el vàrem fer en 11, una més que el llibre per així tenir una jornada de repòs actiu enmig del camí i de sud a nord.
Malgrat que els francesos quedaven sorpresos que el fèssim en 10-11 jornades, que lluny que queda el nostre ritme del del Kilian Jornet que va trigar 32 h 54 min en fer el mateix que nosaltres. Es que no som res.
El Gr el vàrem fer de Sud a nord, al reves que la majoria de senderistes, aquesta opció te algunes ventatges ja que és mes progressiu i es poden doblar facilment les etapes finals i el sol molesta molt menys. No el tens de cara. Tanmateix te un inconvenient vas al reves que tothom i als refugis sempre et troves amb gent nova i no pots explicar-te les batalletes. Excepte alguns Iberics, la resta de gent l'acostumen a fer de Nord a sud.

Poquet a poquet anire posant les cròniques d'algunes etapes i algunes informacions complementaries al llibre del Sergi Lara.

Primer de tot informar-vos que les reserves als refugis es poden fer per internet, això us estalviarà molts mal de caps.

Segon el menjar als refugis es bastant pobre, un plat calent al dia i pots comprar en alguns formatge i embutit alguns cops fruita i altres coses com CORSICA-COLA el substitut cors a la cocacola

Tercer. Els refugis no tenen mantes i són d'una higiene una mica escassa, una noia basca i jo vàrem agafar infeccions a la pell i d'altre gent va tenir picades d'insectes varis. Ah no hi ha mantes als refugis.

Quart.Él volum de líquid que s'ha de portar no ha de passar del litre i mig hi ha moltes fonts, que desafortunadfament no estan marcades al llibre del Sergi Lara però si que en els mapes de l'IGN. Intentaré indicar-les en les cròniques dels diferents dies

Cinque Material necessari per fer la travessa

  1. 2 samarreters tècniques de maniga curta
  2. 2 pantalons d'esport
  3. unes malles
  4. 1 samarreta tècnica de màniga llarga
  5. 1 samarreta de maniga llarga tècnica (opcional) i una tipus forro
  6. 1 paravent
  7. 3 mitjons i 3calçotets
  8. la roba per estar al refugi (una muda complerta)
  9. xancletes
  10. frontal
  11. Sac (ATENCIÓ NO HI HA MANTES)
  12. Camel back o canimplora
  13. farmaciola i menjar de marxa per 1 o dos dies
  14. cartes o algun llibre
  15. navalla
  16. altimetre, bruixola, gps opcional

Sisé. No creure's el llibre del Sergi els perfils topogràfics i els mapes són un desastre, porteu copies dels mapes de l'IGN francès. Els temps són correctes si fas paradetes curtes, en algunes etapes més ajustats que en dd'altres. Si vols fer-te un banyet o descansar mitja horeta llavors ja no serveixen

Setè.

Etapa 1 Conca refugi de Paliri

Etapa 2 Refugi de Paliri Refugi d'Asinau per la variant Alpina

Etapa 3 Refugi Asinao- Mont Incudini Refugi d'Usciolu

Etapa 4 Refugi d'Usciolu- Refugi de Prati- Col Verd

Etapa 5 Col Verd- Vizzavona

Etapa 6 Vizzavona- Mont d'Or- Refugi d'Onda

Etapa 7 Refugi d'Onda Refugi de Petra Piana dia de descans

Etapa 8 Refugi de Petra Piana- Colde Verghio passant pel refugi de Manganu

Etapa 9 Col de Verghio -Refugi de Tighjetu

Etapa 10 Refugi de Tighjetuu -Refugi de Carrozzu

Etapa 11 Refugi de Carrozu- Calenzana

Tuesday, August 4, 2009


TANCAT PER VACANCES

DE L'1 D'AGOST FINS L'1 DE

SETEMBRE